Noticias de Repavalde

Recoge todas las noticias que genera la Asociación Cultual para la Recuperación del Patrimonio de Valderrobres (Repavalde)

Wednesday, June 21, 2006

REPAVALDE PRESENTA AL DEPARTAMENTO DE EDUCACIÓN DEL GOBIERNO DE ARAGÓN EL PROYECTO EDUCATIVO "VALDERROBRES PARA PEQUES"

El proyecto ha sido subvencionado por el Gobierno de Aragón con 2.150 euros y tiene una doble versión en castellano y en la variante dialectal local del idioma catalán; consta de unas trescientas páginas y más de cien actividades.
Además de la carpeta de trabajo, se ha elaborado también un CD interactivo.
Está prevista su presentación en el mes de septiembre.
A continuación reproducimos la presentación del proyecto en idioma catalán.

“Vall-de-roures per a menuts” és un Projecte Educatiu, elaborat per Repavalde, que va dirigit als nois i noies d'Educació Infantil i del Primer Cicle d'Educació Primària i se desenvolupe en el C.E.I.P “. Vicente Ferrer Ramos” de Vall-de-roures, però està obert al seu aprofitament com material didàctic per a alumnes d'altres centres educatius de parla castellana o catalana. A través d'ell se pretén donar a conèixer lo Nucli antic de Vall-de-roures i los seus edificis més emblemàtics.

Lo Projecte s'estructure sobre la base d'un conte que conste d'una introducció i quatre visites o capítols, en los quals lo Patrimoni local serveix d'eix educatiu transversal. Com en Vall-de-roures i en tota la Comarca del Matarraña/Matarranya se parle una variant dialectal del català s'ha considerat d'especial interès l'edició bilingüe (castellà i català dialectal) de tot lo material didàctic (text, pictogrames, vocabulari i activitats), amb la pretensió de facilitar la tasca d'ensenyament-aprenentatge.

Lo personatge principal del conte és un rabosí (als habitants de Vall-de-roures en els pobles veïns se'ls diu “rabosins”) que fa amistat amb una gossa i lo seu gosset i visite diverses vegades lo poble. Però en cada part del conte intervenen altres personatges “convidats”.

Cadascun dels capítols conste de quatre apartats:
a) Text del conte.
b) Conte amb pictogrames.
c) Vocabulari.
d) Activitats.
A més, al final del projecte, s'inclouen uns jocs per a desenvolupar en les aules.

Les activitats es distribuïxen en tres apartats:
a) Activitats prèvies a desenvolupar al col·legi.
b) Activitats a desenvolupar durant la visita per Vall-de-roures.
c) Activitats posteriors a desenvolupar al col·legi.

1 Comments:

At 1:31 PM, Anonymous Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

 

Post a Comment

<< Home